Изпробвах вкуса на този сладкиш преди много време, но така и не успях да се сдобия с рецептата. Открих го случайно ето тук: Френски сладкиш с бял шоколад
Вкусът е уникален - наситен и съчетан с приятен малинов аромат. Няма да съжалите нито за миг, че сте отделили от ценното си време за да го приготвите. :)
Необходими продукти:
3 бр. яйца
150 г захар
300 г брашно
75 г маслот
150 г бял шоколад
1 щипка сол
2 ч.л. бакпулвер
100 г орехови ядки
200 г малини
Начин на приготвяне:
Независимо от рецептата и вложените продукти, когато правя кекс винаги деля яйцата на жълтъци и белтъци и бия белтъците на сняг, добавям захарта, отново бия и накрая прибавям жълтъците. Тази процедура гарантира сигурен резултат! :) Така направих и с този сладкиш. След това добавих брашното, солта и бакпулвера. Маслото разтопих в микровълновата фурна и към него добавих натрошения бял шоколад. Шоколадът обаче не се разтопи веднага и затова върнах сместа в микровълновата - трябва да стане еднородна смес без гранули, която се излива при кексовото тесто. Разбърква се добре. Излива се в тава, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре се подреждат малиновите плодчета(може и замразени). Пече се на 180 С за 40 минути(аз пекох малко повече, защото тавичката ми беше по-дълбока).
Сладкишът е уникално вкусен и, макар че не е мой, си позволих да го споделя с вас, защото този вкус заслужава да достигне до колкото се може повече хора, обичащи да приготвят и обичащи да похапват не само вкусна, но и красива храна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар