понеделник, 25 януари 2016 г.

Сладкиш с бял шоколад и малини


Изпробвах вкуса на този сладкиш преди много време, но така и не успях да се сдобия с рецептата. Открих го случайно ето тук: Френски сладкиш с бял шоколад
Вкусът е уникален - наситен и съчетан с приятен малинов аромат. Няма да съжалите нито за миг, че сте отделили от ценното си време за да го приготвите. :)



Необходими продукти:

3 бр. яйца

150 г захар

300 г брашно

75 г маслот

150 г бял шоколад

1 щипка сол

2 ч.л. бакпулвер

100 г орехови ядки

200 г малини

Начин на приготвяне:

Независимо от рецептата и вложените продукти, когато правя кекс винаги деля яйцата на жълтъци и белтъци и бия белтъците на сняг, добавям захарта, отново бия и накрая прибавям жълтъците. Тази процедура гарантира сигурен резултат! :) Така направих и с този сладкиш. След това добавих брашното, солта и бакпулвера. Маслото разтопих в микровълновата фурна и към него добавих натрошения бял шоколад. Шоколадът обаче не се разтопи веднага и затова върнах сместа в микровълновата - трябва да стане еднородна смес без гранули, която се излива при кексовото тесто. Разбърква се добре. Излива се в тава, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре се подреждат малиновите плодчета(може и замразени). Пече се на 180 С за 40 минути(аз пекох малко повече, защото тавичката ми беше по-дълбока). 



Сладкишът е уникално вкусен и, макар че не е мой, си позволих да го споделя с вас, защото този вкус заслужава да достигне до колкото се може повече хора, обичащи да приготвят и обичащи да похапват не само вкусна, но и красива храна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар