Правила съм десетки опити със също толкова на брой рецепти за домашен сладолед. Резултатът винаги беше кога плачевен, кога задоволителен, но никога сполучлив. Е, с тази рецепта не стана така, макар да се съмнявах в успеха си и не можех да повярвам, че най-накрая нещата са се получили. Рецептата за този невероятно вкусен десерт я взех от този богат и уютен блог: http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2016/05/blog-post_10.html
Необходими продукти:
500 мл течна сметана(ползвах "Президент" - 35% масленост)
6 бр. яйца
100 г захар
Яйцата се делят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта на пухкав крем. Сметаната се разбива отделно на твърд крем и се обединяват като се бърка с дървена или силиконова шпатула. Накрая се разбиват белтъците на твърд сняг. Прибавят се внимателно и на малки дози към сметановата смес, отново посредством дървена или силиконова шпатула.
Сладоледът се подправя според желанието и вкуса. Важно е сосовете, които се добавят да бъдат абсолютно охладени - в противен случай ще се осъществи необратимия процес на топене на сметаната. От тази доза излязоха три кутии сладолед, събиращи 400 г.
Този от снимката e с карамелен сос от 1 ч.ч. карамел, 1/2 ч.ч. мед, 2 яйца и 125 г краве масло. Технологията на приготвяне и самата рецепта за соса ги взех от тук: http://www.receptite.com
Към ароматния и уникално вкусен сос прибавих печени и смлени лешници. Сосът го охладих добре.
Пробвайте този вкусен десерт. Лесен е и, със сигурност, сполучлив! :)
Чудесен вкус и великолепни снимки!
ОтговорИзтриванеЕми, радвам се че открих прекрасния ти блог! :)
Поздравления!
Благодаря ти за милите думи! :*
ОтговорИзтриванеОт теб мога само да се уча! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте!А как да добавя карамеления сос?
ОтговорИзтриване