четвъртък, 14 юли 2016 г.

Сиренки

         
       Не знаех как точно да започна настоящата рецепта – писах, трих, писах, трих. Не винаги нещата се получават така както ни се иска. Със сиренките обаче не е така, винаги се получават и излизат цяяяла голяма тенджера. Не съм ги приготвяла няколко години, защото не са най-здравословната закуска, но пък са вкусни. Израснала съм с тях, бяха ми любими, но за жалост ми и личеше. :D Приготвят се лесно, с малко продукти и излизат огромно количество – това са плюсовете, е, имат и един минус – пържат се.



Необходими продукти:

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 бр. яйце

250 г краве сирене(сложих 400 г)

Брашно, колкото поеме – принципно не обичам това понятие, но в конкретната рецепта наистина брашното не се претегля. Твърдостта, която трябва да се получи е като за баница, т.е. по-твърдо от това за питка. Опитните пекари ще ме разберат :)

Начин на приготвяне:

1.       Содата се разтваря в киселото мляко.

2.       Добавя се яйцето и се разбърква.

3.       След това се слага и яйцето и отново се бърка.

4.       Дойде ред на сиренето. То трябва да е натрошено. Добавя се към сместа и се разбърква отново – меся с куката на планетарния миксер. Ако нямате такъв под ръка, ползвайте лъжица.
5.       Добавя се брашно на дози до получаване на желаната твърдост. До някое време ще бъркате с лъжица, после трябва да продължите с ръце.

6.       Точи се кора с приблизителна дебелина 3 мм. С помощта на кръгла чаша се изрязват полумесеци, които се пържат в горещо олио. Цветът на луничките трябва да е златист. Когато се изпържат се изваждат върху кухненска хартия за да се попие, доколкото е възможно, излишната мазнина.




Най-вкусни са с айран. Добър апетит и, както се казва в рекламите за алкохол – консумирайте в умерени количества! :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар