Чудя се дали има по-божествена и очарователна комбинация от
маскарпоне, бял шоколад и ягоди. Възможно е, но аз все още не съм я открила. В
рецептата, която ще опиша по-долу, тези съставки се обединяват за да докоснат
не само сетивата, но и душата. Приказно е!
Необходими продукти за бисквитения блат:
125 г разтопено масло(задължително немско)
Бисквити „Роден край“ – голяма опаковка
Необходими продукти за крема:
397г кондензирано мляко – 1 консерва от тези, които се
предлагат в Lidl
200г бял шоколад
1 пакетче желатин + 50 мл студена вода за накисване
500г маскарпоне
Необходими продукти за ягодовата заливка:
500г пресни, здрави и добре измити ягоди
1 и ½ ч.ч. захар
1 пакетче желатин + 50 мл студена вода за накисването му
Начин на приготвяне:
· Бисквитите се пасират в блендер на фино
бисквитено брашно. Към тях се долива разтопеното масло. Разбъркват се добре. Изсипва
се във форма с подвижно дъно и се разпределя равномерно с ръце.
· Кондензираното мляко се затопля и към него се прибавя цялото количество шоколад.
· Желатинът се накисва в предвиденото количество студена вода. След като набъбне се разтопява на водна баня и се излива в топлата шоколадово-млечна смес.
· Топлата смес се излива при маскарпонето и се разбърква добре. Трябва да се получи хомогенна смес. Вероятно ще се втечни, но това не бива да буди притеснения, защото желатинът и шоколада ще стегнат след престой в хладилника.
· Готовата смес се излива върху бисквитения блат и се прибира в хладилника да стегне – аз ползвах фризера, защото става доста по-бързо. Аз подходих леко несериозно към този момент от приготвянето на сладкиша - кремът не се беше стегнал достатъчно добре и затова част от заливката падна върху блата.
· В касерола се слагат ягодите и захарта. Варят се за около 15 минути.
· Желатинът се накисва в предвиденото количество студена вода. След като набъбне се разтопява на водна баня и се излива в топлата ягодова смес.
· Ягодовата смес се охлажда напълно и се излива върху стегналия се вече крем.
· Кондензираното мляко се затопля и към него се прибавя цялото количество шоколад.
· Желатинът се накисва в предвиденото количество студена вода. След като набъбне се разтопява на водна баня и се излива в топлата шоколадово-млечна смес.
· Топлата смес се излива при маскарпонето и се разбърква добре. Трябва да се получи хомогенна смес. Вероятно ще се втечни, но това не бива да буди притеснения, защото желатинът и шоколада ще стегнат след престой в хладилника.
· Готовата смес се излива върху бисквитения блат и се прибира в хладилника да стегне – аз ползвах фризера, защото става доста по-бързо. Аз подходих леко несериозно към този момент от приготвянето на сладкиша - кремът не се беше стегнал достатъчно добре и затова част от заливката падна върху блата.
· В касерола се слагат ягодите и захарта. Варят се за около 15 минути.
· Желатинът се накисва в предвиденото количество студена вода. След като набъбне се разтопява на водна баня и се излива в топлата ягодова смес.
· Ягодовата смес се охлажда напълно и се излива върху стегналия се вече крем.
Така приготвеният сладкиш трябва да престои
една нощ в хладилника, след което е готов за консумация. J
Няма коментари:
Публикуване на коментар