Отдавна не съм публикувала нови рецепти. Истината е, че
готвя, но просто не ми остава време, което да отделя за писане и публикуване.
Не знам дали е достатъчно, но реших да се отсрамя от бездействието си с тази
семпла, но изключително вкусна салата от зеленчуци, печени на скара, домати и
моцарела, полята със сладко кисел дресинг. J
Необходими продукти за 4 порции:
2 средно големи тиквички – когато избирам този зеленчук
винаги залагам на по-малките по размер, защото са по-крехки и елиминирам възможността
да се натъкна на такива с големи семки J
2 патладжана – също със средна големина
2 домата
200 г „бейби“ моцарела
сол за поръсване на зеленчуците
копър за поръсване
зехтин за намазване на зеленчуците
За дресинга:
1 ч. л. пчелен мед(течен)
1 ч. л. винен оцет
1 с. л. зехтин
1 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
сол на вкус
Тиквичките и
патладжаните се измиват добре със студена вода. Режат се на тънки филийки по
дължина като патладжаните трябва да се обелят преди това. В купа с решетъчно
дъно се редят и посоляват като на всеки ред се ръси сол.
След около 30 минути,
когато вече са пуснали своята вода се подсушават с домакинска хартия и се
пристъпва към изпичането им на скара. Докато се пекат се поръсват(аз ги
пулверизирах) със зехтин. Редят се в чинията според предпочитанията като не се
пропускат нарязаните на филийки домати и моцарела. Поливат се с дресинга,
приготвен от гореизброените продукти. Накрая се поръсват с нарязан пресен копър.
Дано ви хареса! J
Няма коментари:
Публикуване на коментар