събота, 7 май 2016 г.

Салата от зеленчуци, печени на скара и моцарела




Отдавна не съм публикувала нови рецепти. Истината е, че готвя, но просто не ми остава време, което да отделя за писане и публикуване. Не знам дали е достатъчно, но реших да се отсрамя от бездействието си с тази семпла, но изключително вкусна салата от зеленчуци, печени на скара, домати и моцарела, полята със сладко кисел дресинг. J




Необходими продукти за 4 порции:

2 средно големи тиквички – когато избирам този зеленчук винаги залагам на по-малките по размер, защото са по-крехки и елиминирам възможността да се натъкна на такива с големи семки J

2 патладжана – също със средна големина

2 домата

200 г „бейби“ моцарела

сол за поръсване на зеленчуците

копър за поръсване

зехтин за намазване на зеленчуците

За дресинга:

1 ч. л. пчелен мед(течен)

1 ч. л. винен оцет

1 с. л. зехтин

1 с. л. майонеза

1 с. л. горчица

сол на вкус



Тиквичките и патладжаните се измиват добре със студена вода. Режат се на тънки филийки по дължина като патладжаните трябва да се обелят преди това. В купа с решетъчно дъно се редят и посоляват като на всеки ред се ръси сол. 



След около 30 минути, когато вече са пуснали своята вода се подсушават с домакинска хартия и се пристъпва към изпичането им на скара. Докато се пекат се поръсват(аз ги пулверизирах) със зехтин. Редят се в чинията според предпочитанията като не се пропускат нарязаните на филийки домати и моцарела. Поливат се с дресинга, приготвен от гореизброените продукти. Накрая се поръсват с нарязан пресен копър. 



Дано ви хареса! J  


Няма коментари:

Публикуване на коментар